W sobotę Andrzej Polan przygotował łodzianom m.in. łososia z ciap kapustą. To tradycyjne śląskie danie złożone ze smażonej kiszonej kapusty i ziemniaczanego pure. Mistrz kuchni pokazywał też jak przyrządzić dobre śledzie, barszczyk czy makową struclę.
- Wigilia to wyjątkowy wieczór, potrawy powinny być tradycyjne – mówi Polan.
Magda Gessler w Manufakturze [ZDJĘCIA+FILM]
Andrzej Polan znany jest z telewizyjnych programów o gotowaniu m.in. z Kącika Kulinarnego w „Dzień Dobry” TVN oraz programu „Polska ze smakiem” kanału Kuchnia +.
Kulinarne show Andrzeja Polana można oglądać w atrium Portu Łódź koło sklepu Ikea w sobotę do godz. 18 oraz w niedzielę od 13 do 18. Wstęp jest wolny, dodatkową atrakcją są degustacje przygotowywanych potraw.
5. urodziny Portu Łódź: Magda Gessler, Natalia Siwiec, Kuba Wesołowski [ZDJĘCIA+FILMY]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody