Sieć hurtowni Makro sprzedaje zafoliowane prosiaki. Klienci...

    Sieć hurtowni Makro sprzedaje zafoliowane prosiaki. Klienci są w szoku [ZDJĘCIA]

    KG

    Dziennik Zachodni

    Aktualizacja:

    Dziennik Zachodni

    Sieć hurtowni Makro sprzedaje zafoliowane prosiaki. Klienci są w szoku [ZDJĘCIA]
    1/4
    przejdź do galerii

    ©Makro Cash&Carry

    Hurtownia Makro Cash&Carry posiada w swoim asortymencie zafoliowane próżniowo prosięta. Ich waga waha się od 3 do nawet 14 kg. Zapakowane próżniowo prosięta w ofercie hurtowni Makro znajdują się już od roku. Jednak dopiero teraz zwrócono na nie uwagę. W sprawie zareagował już Międzynarodowy Ruch na rzecz Zwierząt "Viva!", który zajmuje się ochroną zwierząt.
    Ruch na rzecz Zwierząt otrzymał zdjęcia zapakowanych próżniowo prosiaków od internautów. Fundacja postanowiła opublikować je na swoim fanpagu. Nie trzeba było długo czekać na odzew internautów. W ciągu kilku minut internauci wyrazili swoje oburzenie.

    "Napisałam im kilka słów. Niech zafoliują koty, psy, płody. Sprzedaż na pewno wzrośnie, bo każdy przyjdzie pooglądać, to coś tam kupi. Moja noga więcej w tym sklepie nie postanie..." napisała pani Marta.

    "szok!!! Dla mnie to nie różni się niczym od zapakowanych w folię zwłok ludzkiego dziecka. To chyba z przeznaczeniem dla jakichś zboczonych psychopatów, nie wierzę, żeby normalny człowiek w Europie XXI wieku mógł zjeść coś takiego!!!" - nie kryje oburzenia pani Urszula

    "Przerażający widok,aż się płakać chce. ;( Ale w sumie z drugiej strony może taka "forma" sprzedawania ciała zwierząt da do zrozumienia ludziom co NAPRAWDE jedzą - kawał mięsa który kształtem nie przypomina nic konkretnego nie jest może dla nich takim szokiem jak CAŁE zwierzę w folii. Nie no a serio , poryczałam sie." pisze pani Katarzyna.

    Podobnych komentarzy pod zdjęciem zafoliowanych próżniowo prosiaków nie brakuje, internauci nie kryją oburzenia. Prosiaki w ofercie hurtowni Makro znajdują się już od ponad roku i do tej pory nikt nie zauważył ich w asortymencie sklepu. Jak informuje biuro prasowe Makro, zadaniem hurtowni jest wyjście naprzeciw potrzeb swoich konsumentów, do których należą m.in branża hotelarska, restauracje, bary, domy weselne.



    *DŁUGOTERMINOWA PROGNOZA POGODY NA PAŹDZIERNIK 2013
    *Kto najwybitniejszym absolwentem śląskich uczelni? [PLEBISCYT DZ]
    *Najpiękniejsze Polki w Kalendarzu Charytatywnym 2014 [ODWAŻNE ZDJĘCIA]
    *Najlepsze przepisy na pyszne dania GOTUJ Z DZIENNIKIEM ZACHODNIM
    Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera

    Czytaj treści premium w Dzienniku Łódzkim Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze (81)

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    A cielęcinie jak kupujesz to jest fer

    komik (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 2

    przecież cielęcine kupuje prawie każdy a nikomu to nie przeszkadza więc baranie jak chcesz co napisać to się zastanów kim jesteś (morze tym co koń pod brzuchem nosi)

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    A cielęcinie jak kupujesz to jest fer

    komik (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 3

    przecież cielęcine kupuje prawie każdy a nikomu to nie przeszkadza więc baranie jak chcesz co napisać to się zastanów kim jesteś (morze tym co koń pod brzuchem nosi)

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    zainteresowany

    bb (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 9

    napiszcie czy są jeszcze te prosiaki w ofercie i ile kosztuja

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    No nareście

    kucharz (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 15

    Super sprawa jak Makro sprzedaje jadę i kupuje. Przecież każdy je świnie to czemu nie prosiaka one są pyszne zrobione na rożnie.
    Gratulacje dla Makro!

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    pychotka

    r46 (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 11 / 1

    W d**** mam pani nogę ja i moi znajomi lubimy ibędziemy jedli co tydzień.

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    wysterylizowac wszystkich pedalow

    K+M (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 13 / 2

    wysterylizowac wszystkich pedalow. NIE dla pedalstwa w Polsce.

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    ...

    E (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 16 / 1

    dziwi mnie taka hipokryzja. zwłaszcza opinia, że to „przegięcie” usłyszana od osoby, której nie dziwią całe pieczone prosięta na stołach weselnych. dla mnie taki widok jest przykry i na moim stole...rozwiń całość

    dziwi mnie taka hipokryzja. zwłaszcza opinia, że to „przegięcie” usłyszana od osoby, której nie dziwią całe pieczone prosięta na stołach weselnych. dla mnie taki widok jest przykry i na moim stole weselnym prosięcia nie było, na moją wyraźną prośbę. jednak nie uważam, że prosięta zafoliowane na sklepowych półkach są czymś bardziej nieetycznym niż mielone, steki itp. nikt się nie zżyma na widok zafoliowanych królików czy kurczaków w sklepowych chłodziarkach. fakt – małe prosię robi większe wrażenie, bardziej przemawia do wyobraźni, ale to dobrze… może najwyższy czas, byśmy zdali sobie sprawę z tego, że każdy kotlet, plaster szynki czy pęto kiełbasy, które zjadamy – miały kiedyś mamę i były małymi, rozczulającymi zwierzątkami… jadamy cielęcinę – czyż małe cielątko nie jest „słodkie” i bezbronne? a jagnię? długo by wymieniać…zwiń

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    Ręce opadają.

    Tiaaa.. (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 19 / 1

    Siedźta lepiej protestujący w domach, bo nie daj buk gdzieś królika albo prosiaczka zobaczycie w sklepie i trauma na całe życie.
    Tak! w cywilizowanej Europie jada się całe prosiaki. I króliki i...rozwiń całość

    Siedźta lepiej protestujący w domach, bo nie daj buk gdzieś królika albo prosiaczka zobaczycie w sklepie i trauma na całe życie.
    Tak! w cywilizowanej Europie jada się całe prosiaki. I króliki i nawet (dzieci, nie czytajta tego) koninę!! I ślicne małe ślimacki razem z muselkami się spsedaje w sklepach.
    Ba, w Polsce też się jada prosięcia w całości. Takie z jabłuszkiem w ryjku. Hit na weselach "po staropolsku".
    z płodami im się kojarzy - jak to mowią, głodnemu chleb na mysli.

    No ale przecież wiadomo, że kotlecik się bierze z Kerfura a nie z rożowej świnki.zwiń

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    Smóteg rzal i bul

    BRONEK (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 6 / 23

    Chamy,ja k**** wszystko rozumiem ale bez przesady córka znajomej rozpłakała się na ten widok,powinniście wiedzieć dałny jak to działa na ludzi,chociaz z drugiej strony mięso to mięso


    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    co dzieci robi w sklepach typu makro

    felek (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 1

    jarek ma racje zeby zamknac chandel w niedziele ,bo tam mieszczuchy zabieraja swoje pociechy

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    a

    ww (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 16

    Ale jak wpier*alasz mieso to ci nie przeszkadza..

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    od roku czasu - cysto polszczyzna!

    chrobok (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 5 / 3

    No i co - redaktorzyno - dostana odpowiedz na moje pytanie, co do poziomu jezyka polskiego w DZ?
    _________________________________
    chrobok (gość) • 14.10.13, 18:22:42

    (cytat): Zapakowane...rozwiń całość

    No i co - redaktorzyno - dostana odpowiedz na moje pytanie, co do poziomu jezyka polskiego w DZ?
    _________________________________
    chrobok (gość) • 14.10.13, 18:22:42

    (cytat): Zapakowane próżniowo prosięta w ofercie hurtowni Makro znajdują się już od roku czasu....

    Po jakymu to jest ....od roku czasu....? Po polckiymu - abo redaktorzyna KG uczol sie polcki mowy we partyjny szkole pod Lenino? zwiń

    Polecamy

    „Sicario 2: Soldado”. Poznaj bezwzględny świat karteli narkotykowych

    „Sicario 2: Soldado”. Poznaj bezwzględny świat karteli narkotykowych

    TOP 10 hoteli w Łodzi

    TOP 10 hoteli w Łodzi

    Szamanie na ekranie - nowy program kulinarny

    Szamanie na ekranie - nowy program kulinarny