- To powrót do natury i naturalnych smaków, jakimi raczyli się nasi przodkowie. To bardzo zdrowy napój - mówi Ryszard Oleszczak.
Gdy cztery lata temu państwo Oleszczakowie zmieniali profil swojej firmy, produkującej napoje gazowane, nawet nie brali pod uwagę, że trafią w gust klientów. I to także zagranicznych. Kwasem chlebowym zdobywają m.in. rynek słowacki. Gdy zaczynali, produkowali około 100 butelek w miesiącu. Teraz tysiąc razy tyle.
Do tego ich kwas chlebowy wzbogacił się o nowe smaki - jeżynowy, szyszkowy i malinowy.
Pierwszą, oryginalną recepturę Oleszczakowie dostali z Politechniki Łódzkiej, a udoskonaliła ją mama właściciela oraz zaprzyjaźniony Rosjanin. - Do tego co teraz dochodziliśmy metodą prób i błędów. Jednak nie mamy czego się wstydzić - nie ukrywa Teresa Oleszczak.
Zanim napój trafił na sklepowe półki, został sprawdzony w Instytucie Technologii Fermentacji i Mikrobiologii. Otrzymał też pozytywne świadectwo analizy w Centralnym Ośrodku Badawczo-Rozwojowym Przemysłu Gastronomicznego i Artykułów Spożywczych w Łodzi.
Właściciele Eko-Natury przekonują, że ich napitki są zdrowe i nie zawierają konserwantów. Są za to bogate w witaminy A, B, C, substancje mineralne oraz żywe bakterie kwasu mlekowego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?