Do pofabrycznych zabudowań XIX-wiecznej fabryki maszyn Józefa Johna przyjechali wystawcy z całej Polski. W 81 punktach gastronomicznych można spróbować kuchnię staropolską, amerykańską, włoską, alzacką, węgierskiej, meksykańskiej, ukraińskiej, holenderską, a nawet etiopską.
Łodzianie mają okazję rozsmakować się m.in. ślimakach nadziewanych serem (mięczaki pochodzą z polskiej Warmmii i Mazur), sushi, belgijskich frytek lub burgerach. Do picia można zamówić soki z świeżo wyciskanych owoców. Wystawcy nie zapomnieli również o deserze. Z słodkości można kupić np. lody, ciastka i inne wypieki.
Słowa organizatorów o próbie zachęcenia łodzian do ulicznego jedzenia są poparte konkretnymi propozycjami. Za 5 zł można spróbować degustacyjne dania tzw. Food Boutique.
W sobotę (25 kwietnia) punkty funkcjonowały do północy. W niedzielę Piotrkowska 217 będzie działać od godz. 10 do 18.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?