W sobotę Czytelnicy otrzymują kartę z wartością kaloryczną pestek, orzechów, zup i warzyw a także opakowanie dla całej serii. W poniedziałek w tabelach znajda się owoce, mięso, tłuszcze, we wtorek - kotlety, filety, dania mięsne i wędliny, w środę - jajka, ryby, dania jarskie, kasze, makarony, w czwartek - napoje, dania fast food , alkohol i w ostatnim, a w sobotnim odcinku (15 października) - desery, kanapki, pieczywo, ciasta.
Estetyczne i wygodne opakowanie, które dołączymy jutro, oraz niewielki, kieszonkowy rozmiar sprawiają, że tabele dietetyczne można zawsze mieć pod ręką. Dzięki temu szybko możemy sprawdzić, jaka jest wartość kaloryczna posiłku, który mamy zamiar zjeść.
Tabele można wykorzystywać na różne sposoby, mogą one dopomóc w wyborze zdrowszego - bo mniej kalorycznego - dania, a także w walce z nadwagą. W sobotnim wydaniu Magazynu Rodzinnego "Na Zdrowie" (8 października) publikujemy opis popularnej diety 1000 kalorii, której zasady opierają się właśnie na dokładnym liczeniu wartości energetycznej spożywanych produktów.
Zapraszamy do zbierania kolejnych kart , które będą towarzyszyły wydaniom "Dziennika Łódzkiego" przez cały tydzień.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?