Dania wykonywane przez uczestniczących w konkursie kucharzy mają nawiązywać do polskich lub zagranicznych filmów. Jury konkursu będzie anonimowo odwiedzać lokale i próbować, co do zaoferowania mają ich szefowie kuchni. Także mieszkańcy miasta będą mogli oceniać dania, biorąc udział w sms-owym głosowaniu.
W 25 restauracjach restauracjach uczestniczących w Festiwalu, konkursowe dania kosztować będą 10 zł. Z kolei 9 kawiarni, które biorą udział we współzawodnictwie, oferują konkursowy deser wraz z kawą za 7 zł.
ZOBACZ LISTĘ FESTIWALOWYCH RESTAURACJI NA STRONIE FESTIWALU DOBREGO SMAKU
Częścią festiwalu będą też sobotnie i niedzielne warsztaty kulinarne "Sztuka dobrego smaku" w klubie Wytwórnia na ul. Łąkowej. Poprowadzą je m.in. szef kuchni hotelu Double Tree by Hilton i Grzegorz Łapanowski, dziennikarz kulinarny i kucharz. Coś dla siebie znajdą też miłośnicy kina. W piątek i w sobotę wieczorem odbędzie się przegląd filmów kulinarnych.
W sobotę, 8 czerwca na rynku Manufaktury, łodzianie będą mieli szansę spróbować dań, które przyrządzą dla nich Grzegorz Łapanowski i znany z TVP Paolo Cozza.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?