Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Festiwal Dobrego Smaku. Jakie atrakcje czekają na łodzian?

mek
W dniach 6-9 czerwca, w Łodzi rozpoczyna się 10. edycja Festiwalu Dobrego Smaku. W tym roku, tematem przewodnim imprezy będzie filmowa historia łodzi.

Dania wykonywane przez uczestniczących w konkursie kucharzy mają nawiązywać do polskich lub zagranicznych filmów. Jury konkursu będzie anonimowo odwiedzać lokale i próbować, co do zaoferowania mają ich szefowie kuchni. Także mieszkańcy miasta będą mogli oceniać dania, biorąc udział w sms-owym głosowaniu.

W 25 restauracjach restauracjach uczestniczących w Festiwalu, konkursowe dania kosztować będą 10 zł. Z kolei 9 kawiarni, które biorą udział we współzawodnictwie, oferują konkursowy deser wraz z kawą za 7 zł.

ZOBACZ LISTĘ FESTIWALOWYCH RESTAURACJI NA STRONIE FESTIWALU DOBREGO SMAKU

Częścią festiwalu będą też sobotnie i niedzielne warsztaty kulinarne "Sztuka dobrego smaku" w klubie Wytwórnia na ul. Łąkowej. Poprowadzą je m.in. szef kuchni hotelu Double Tree by Hilton i Grzegorz Łapanowski, dziennikarz kulinarny i kucharz. Coś dla siebie znajdą też miłośnicy kina. W piątek i w sobotę wieczorem odbędzie się przegląd filmów kulinarnych.

W sobotę, 8 czerwca na rynku Manufaktury, łodzianie będą mieli szansę spróbować dań, które przyrządzą dla nich Grzegorz Łapanowski i znany z TVP Paolo Cozza.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki