Fine Dining Week to festiwal „sztuki kulinarnej”, do którego zapraszane są restauracje ekskluzywne, serwujące specjalną kuchnię. Segment ten określa się mianem „fine dining”. Festiwal ma zachęcić gości do korzystania z lepszych restauracji.
W letniej edycji do miast festiwalowych takich jak Kraków, Warszawa, Poznań i Wrocław dołączają Łódź i Trójmiasto. W Łodzi i regionie możemy skorzystać z oferty czterech restauracji. To Affogato w Łodzi przy ul. Piotrkowskiej 144, Quale Restaurant w Łodzi przy ul. Narutowicza 48, Kamienica Numer 6 w Aleksandrowie Łódzkim przy pl. Kościuszki 6 oraz Wzorcownia by W. Bober przy ul. Grobelnej 6 w Pabianicach.
Stoliki można rezerwować przez stronę finediningweek.pl. Festiwalowe menu kosztuje 119 zł. W tej cenie gość otrzyma dwugodzinny pobyt w restauracji i pięciodaniowe menu degustacyjne. Jak zapewniają organizatorzy będzie to „skomponowany przez najlepszych Szefów Kuchni w Polsce spektakl smaków”. W każdej restauracji do wyboru są dwa zestawy.
W menu nie znajdziemy dań zwykłych. Przykładowo w Affogato dostaniemy m.in. tatar z małży nożeńców, frytkę z kawiorem avruga i filet z kulbina (ryby morskiej) z kurkami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?