Zakłamanie (9)

Viator (83.26.57.xxx) 14.01.10, 09:49

Szlag mnie serdeczny trafia kiedy czytam o rozwijającym się MPK ponieważ zakup tramwajów czy autobusów, choć ważny, to jednak nie jest wszystkim. Spóźnienia tramwajów, którymi jeżdżę codziennie, tłumaczone są korkami, a 2-3% taboru wraca z usterkami - w takim razie pytam po co był nam ten super nowoczesny system usprawniający synchronizację tramwajów ze światłami? Moim zdaniem sytuacja wcale się nie poprawiła. Ponadto sposób komunikacji MPK z podróżującymi daje wiele do życzenia. Przypominam sobie chociażby 11 listopada 2009 jak i ostatnio 6 stycznia (ulubione święta prezydenta) kiedy następowały zmiany tras tramwajów ze względu na uroczystości przy Katedrze. Proszę mnie źle nie zrozumieć, nie mam nic przeciwko inscenizacjom czy pielgrzymkom do Katedry ale to się wiąże ze zmianami w rozkładzie. Takie zmiany powinny być wywieszane dobę wcześniej na przystankach oraz zamieszczane na stronie internetowej MPK. W obu wspomnianych przypadkach takich informacji nie było. Zarówno w przypadku 11 listopada jak i 6 stycznia zmiany trwały tylko kilka godzin ale akurat wtedy chciałem wrócić z centrum do domu (mieszkam w Zgierzu) i ze względu na brak informacji trwało to o dwukrotnie dłużej niż normalnie. Dzwoniąc na informacje MPK dowiedziałem się, że nikt nie jest mi w stanie podać o której tramwaj podjedzie na dany przystanek ponieważ objazdy trwają tylko kilka godzin. Zapytałem dyspozytora, kto w takim razie może powiedzieć mi muszę czekać na swoją 16stkę - 10 min czy może godzinę? Pan odpowiedział, że nie wie i że to wina Urzędu Miasta, bo to oni wprowadzają te zmiany.
W związku z powyższym mam wrażenie, że pan Krzysztof Wąsowicz nie rozumie słów, które wypowiada, bo te dwa przykłady (a jest ich rzecz jasna o wiele więcej) świadczą o tym iż MPK wcale NIE "udoskonala swoje usługi" o czym w artykule przekonuje prezes MPK!!!

Rozwiń BZDURY Panie Prezesie! motorniczy (91.94.221.xxx) 14.01.10, 12:10
Rozwiń Prezes MPK Łodzinin (195.13.38.xxx) 14.01.10, 12:39
Rozwiń bzdury misio (85.89.184.xxx) 14.01.10, 14:56
Rozwiń kupa śmiechu z was leszcze łodzianin 2443 (85.89.185.xxx) 14.01.10, 21:29
Rozwiń PREZES Z PTSD STRES (89.76.99.xxx) 14.01.10, 22:38
Rozwiń mpk myjan.zdol@gmail.com (81.190.46.xxx) 15.01.10, 15:46
Rozwiń !!! ola (79.163.33.xxx) 17.01.10, 11:26
Rozwiń do Lodziana..... viva (85.89.191.xxx) 22.01.10, 08:16

regulamin

To jest wprost niesamowite!
zniesmaczony łodzianin Facet dostał za publiczne pieniądze grunt i budynek, za który zapłacił 4000zł (szczęsliwie sąd zgodził się na odebranie tego z powrotem). Potem dostał publiczne czyli nasze pieniądze na remont i wyposażene, a teraz jeszcze poucza nas i grozi co tam ma być! Bezwstydnik! »

proste rozwiazanie
grtk Wystarczy kwotę przyznaną, przelewać na czynsz - komorne bezpośrednio z mops-u, a resztę kwoty wydawać w formie produktów spożywczych, może w ten sposób skończy się patologia »

A2 to bubel
Sybirak 45 lat przeoracowałem w budownictwie, więc proszę mi pokazać choć jedno kryterium jakości wyspecyfikowane w projekcie tej drogi. Dziś media donoszą o projekcie nowelizacj Prawa zamówień publicznych, a ja nadal twierdzę, ze to będzie następny bubel prawny, bo nowelizaxja bubla musi być bublem. Żeby stworzyć dobre prawo zamówień publicznych, trzeba poprosić Anglików o pomoc. Czemu Anglików? No bo Anglia posiadała system przetargowy 50 lat przed powstaniem UE i 10 lat przed powstaniem korupcjogennego i kryminogennego PZP. »

???
kaka Czy ta pani niepotrzebnie się nie awanturuje? o co chodzi? »

kurier
haha kurier + relacje z mundialu = amatorszczyzna z podworka, nie robcie nic na sile »

SREBRNY MALYSZ
SYLWESTER PANIE ADAMIE, srebro nie jeż aż tak gorsze od złota a kalendarz niech Pan zostawi w spokoju. Każdy sportowiec mocno trenuje po to,ABY NIE PRZEGRAC!.Pan wygrał dwa medale i nie należy być pazernym . Przed Panem jeszcze tyle możliwości, że się Panu znudzi Hymnu Polskiego słuchać. Sp. Czesław Niemen śpiewał " a czas jak rzeka, jak rzeka płynie..." . A niech sobie płynie, Pan jest młodym sportowcem i tylko dbałość o samego siebie, da Panu gwarancje skakania jako 40 latek!. A z tymi trenerami niech Pan nie przesadza . Trenować taki piękny talent jak Pana to i Pański Teść by potrafił !. My Polacy jesteśmy "chorzy" na trenerów z poza Polski (sic?). Pan też... »

Totalna lipa.
ksantypa_222 Wyniki laboratoryjnych badań polskiej żywności są funkcją ilości przekazanych biletów Narodowego Banku Poskiego. Te badania to czysta iluzja! Wcześniej zapowiadane kontrole! Czy ktokolwiek panuje nad czymkolwiek? A potem dziwią się, że lekarze nie są w stanie zdiagnozować choroby na którą cierpi pacjent. Publiczna wypowiedź Ministra Rolnictwa Marka Sawickiego: CISZEJ NAD TĄ TRUMNĄ!!! Pociesza mnie fragment filmu "Poszukiwany, poszukiwana" w którym niezapomniany Mieczysław Czechowicz badał zawartość cukru w cukrze. I to robił! »

Polskapresse sp. z.o.o informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie DziennikLodzki.pl podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.