Rozliczymy tę radę miasta! (13)
łodzianin (83.20.14.xxx)
28.01.10, 09:08
Jeśli przez głupie decyzje radnych z Walaskiem i Jońskim na czele Camerimage zniknie z Łodzi to nic mnie już w tym mieście nie trzyma... Liczyłem na ten projekt, który jest unikatowy w skali kraju jak nie Europy... Ale radni to zwykli populiści o dość ograniczonej świadomości, którzy wolą dać 11 mln na czyszczenie miasta i twierdzą że na CŁC nie ma kasy... nie dociera do nich że gdy powstanie CŁC i do miasta ściągną turyści jak do Bilbao to miasto zarobi tyle, że będziemy mogli codziennie pozwolić sobie na czyszczenie jego ulic. Drodzy Radni - zapamiętamy wasze dzisiejsze decyzje, przypomnimy o nich głośno jesienią, równie głośno będziemy powtarzać wasze nazwiska, które się do tego przyczyniły i dopilnujemy byście więcej Łodzią nie rządzili...
sprostowanie
Marek Zydowicz (95.40.141.xxx)
28.01.10, 11:20
Radny Walasek wprowadza w blad opinie publicza.Radni doskonale wiedzili, ze Frank gehry wyrazil zgode na oddanie polskim projektantom wykonania projektow architektoniczno-wykonawczych.
Koncepcja architektoniczna jest zbty wstepnym opracowaniem by mozna ja uznac za zamkniete dzielo projektowe.
Radni byli wielokrotnie o tym informowani, nawet wczoraj przed omawianiem uchwaly budzetowej poprosilem radnych PO o spotkanie i te kwestie wyjasnilem.
Podkreslam, ze zaden z Radnych PO i SLD nie kontaktowal sie z organami spolki camerimage Lodz Center w celu zbadania zasadnosci wniosku o likwidacji zadania inwestycyjnego dt.budowy Centrum Festiwalowo-Kongresowego.
Na jakiej podstawie Radni PO i SLD stwierdzaja, ze spolka nie potrzebuje srodkow, na jakiej podstawie stwierdzaja ze jest nie przygotowana do dalszych dzialan?
Radni PO i SLD postepuja nieuczciwie i nierzetelnie w sprawie CLC.
Prosze kryminalem mi nie grozic.Prosze w razie watpliwosci skierowac sprawe do organow kontrolnych.
Apeluje o rownie wnikliwe przeanalizowanie: sprawy wydawania 11 mln zlotych na Biuro Lodz festiwalowa! Gdzie jest projekt tego biura? Gdzie sa analizy i badania dtsensownosci jego powolania. Widzimisie radnego Domaszeiwcza nie powinno uzyskiwac przyzwolenia bez wnikliwego zbadania sprawy.Kolejny biurokratyczny twor bedzie pelnil funkcje ktore powinny realizowac rutynowo wydzialy Kultury i Promocji urzedu (moze jakas komisja wspolna?)Ile generuje kosztow Biuro festiwalowe pokal Krakow (6 mln zlotych).Zapytajcie tez Wraoclaw co tym sadzi.
Apeluje o wyjasnienie i kontrole procedur i dofinansowwywania, anade wszystko celowosci wydatkowania na Specjalna Sterfe Sztuki tak ogromnych srodkow publicznych (ponad 400 mln zlotych a za sam projekt architektoniczny 40 mln zl z kieszeni Lodzian)
Prosze o niezwloczne przedstawienie Lodzianom badan srodowiskowych pokazujacych zasadnosc tej inwestycji,Prosze o pokazanie biznes planu!
CZY DRODZY LODZIANIE WIEDZA IZ UTRZYMANIE TEGO BUDYNKU BEDZIE ICH KOSZTOWALO ROZCNIE OK 25 MLN ZLOTYCH?
Czy wiedz ze zyski beda pochodzily z biletow na wystawy sztuki wspolczesnej ktore tam na 20 tys m2 maja byc organizowane? Ewentualnie dojda male srodki z wynajmu parkingu pod budynkiem i dzierzaw na mala gastronomie i artytyczny handel w przyziemiu?
Czy Lodzianie wiedza ze ma to byc jak sie wyrazil publicznie radny Kacprzak prywatna galeria?
Radni SLD i PO zerwali umowe z nami likwidujac zadanie w wieloletnim planie inwestycyjnym.
Wiec prosze nie wmawiac Lodzianom ze Festiwal jest nalezycie traktowany.
Odejscie Festiwalu z Lodzi oznacza strate dla kieszeni Lodzian w wysokosci ok 6 mln zlotych rocznie, tyle straca praconicy hoteli,gastronomi, kupcy, sprzedawcy kierowcy, stolarze, szatniarze, bilrterzy et. Dodatkowo ludz starci promocje warta kolejne prawie 8 mln zlotych.
To sa oficjalne wyliczenia firmy angielskiej firmy konsuktingowej majacej swoje biuro w Warszawie.
Dofinansowujac Festiwal 1,5 mln zlotych Lodz rocznie otrzymywala min 12,5 mln.
Lodz tarci z Festiwalem ok 11 mln zlotych rocznie, ale......za to bedzie mialo Biuro Lodzkich Festiwali.
pięknie !!!
mieszczuch (83.26.202.xxx)
28.01.10, 12:15
pięknie !!!
mieszczuch (83.26.202.xxx)
28.01.10, 12:15
no cóż, wygląda na to,że będziemy bardzo przyjemnym prowincjonalnym MIASTECZKIEM :(
Zapamiętamy.
AJ (83.10.163.xxx)
28.01.10, 13:32
Zapamiętamy.
AJ (83.10.163.xxx)
28.01.10, 13:32
Państwo radni, mój głos straciliście już nieodwołalnie. Obiecuję, że zadbamy o to, by tak ogromne nadużycie nie uszło wam płazem. Żegnam ozięble.
Festiwal
Miro (195.26.77.xxx)
28.01.10, 16:09
Festiwal
Miro (195.26.77.xxx)
28.01.10, 16:09
Panowie Radni gratulacje za męską decyzję. Dziękuję , że połapaliście się , że to co robią zainteresowani sprawą to skok na KASĘ z naszych podatków. Mieszkańcy już podziękowali w referendum panu Jerzemu a tym samym jego świcie w osobach będących na zdjęciu.
Panowie Radni , sprawdźcie czy magistrat już przypadkiem , bez Waszej zgody, nie zapłacił pieniędzy za projekt. To ważne , bo wieść gminna niesie, że tak się stało.
WIELKA RZECZ!!!"mali"ludzie?
dorotafankaCŁC i Łodzi (85.89.190.xxx)
28.01.10, 16:59
....ZAMKNIETE UMYSŁY NA KULTURE SZEROKO POJĘTĄ i nie tylko GENERALNIE!!!-krótko mówiąc MIERNOTY niszczące ŁÓDŹ,ODBIERAJA FANTASTYCZĄ SZAnsę ŁODZI A CO ZA TYM IDZIE ODBIERAJA JA!!! NAM LODZIANOM!!!! a mogło być...... tak PIĘKNIE ...Tylu WIELKICH wspierało swoim głosem w mediach DZIEŁO Marka Żydowicza:)!dlaczego tak"MALI"ludzie????decydują o tak WIELKICH RZECZACH!!nie moge sie z tym pogodzić!!!!!!ale to jest ICH NEDZA MORALNA!!!!!a my lodzianie zostaniemy z niczym......
mój głos straciliście
ja (78.8.195.xxx)
28.01.10, 17:57
mój głos straciliście
ja (78.8.195.xxx)
28.01.10, 17:57
radni przez małe 'r'... wstyd.
po prostu żałosne
Kasia Sosnowska (83.26.224.xxx)
28.01.10, 21:02
Pomijajac fakt, ze wczorajsza sesja rozpoczela sie z 50 mintowym opoznieniem, a sam Kacprzak spoznil sie na nia 30 minut, jest to kolejny dowod na to, ze radni dzialaja przeciw Lodzi! Jako miasto, dostalismy ogromna szanse, ktora tak bezczelnie zdeptano! Jakim prawem?!
Byl czas, ze wierzylam, iz CLC powstanie, ze POTENCJAL drzemiacy w tym miescie nareszcie ZOSTANIE WYKORZYSTANY! Wierzylam, ze to bedzie powod, zeby tu zostac, mieszkac i studiowac. Przeliczylam sie.
Czekam na wybory ;]
porażka
przem (83.10.6.xxx)
28.01.10, 21:37
porażka
przem (83.10.6.xxx)
28.01.10, 21:37
Ta decyzja rady to porażka stulecia. Również czekam na wybory.
żałoba
Magda (195.13.38.xxx)
29.01.10, 11:20
żałoba
Magda (195.13.38.xxx)
29.01.10, 11:20
Taka Rada Miasta to po prostu jakaś totalna pomyłka. Drodzy Panowie i Panie, zreflektujcie się!To nie jest piaskownica, żeby wydzierać sobie nawzajem łopatki! CŁC to projekt unikalny, zrozumcie to wreszcie! Jeśli mamy zostać stolicą kultury potrzeba nam takich właśnie projektów. Łódź tracąc CŁC straci twarz. Powoli oblekam się w żałobę:(
TA rada miejska to trup
maciek (89.231.116.xxx)
30.01.10, 15:28
TA rada miejska to trup
maciek (89.231.116.xxx)
30.01.10, 15:28
PO i SLD nie ma szans w wyborach. PAnie Marku my łoldzianie prosimy aby Pan się nie dał i razem z nami parł do realizacji projektu. Tak uważa większość łodzian. Z kim się nie rozmawia to popiera CŁC. I dokończymy ten projekt wbrew kmiotom z Rady Miejskiej.
czas na działania młodych ludzi
antyPiS (83.15.198.xxx)
09.02.10, 20:34
czas na działania młodych ludzi
antyPiS (83.15.198.xxx)
09.02.10, 20:34
Ja mam 50 lat. 30 lat temu walczyłem narażając własne zdrowie być może życie a na pewno bezpieczeństwo moje i rodziny aby tacy panowie jak Joński, Walasek i Kacprzak mogli zasiadać w demokratycznie wybranej Radzie Miasta. 30 lat temu walczyłem nie o ustrój a o normalność. Walczyłem aby Łódź mogła się rozwijać i nie być zapyziałym szarym miastem włókniarzy i tkaczy. Jestem pewien, że ci Włókniarze i Tkacze z lat 70stych umieliby wybrać lepiej niż radni PO i SLD. Czemu? Bo mimo, że byli prostymi robotnikami marzyli o tym by ich dzieci i wnuki mieszkały w dumnym mieście. Dziś wykształceni ludzie zasiadający w Radzie Miasta nie mają żadnych marzeń ani nie chcą walczyć o przyszłość tego miasta a jedynie o przyszłość swoich karier politycznych. To ich odróżnia od nas którzy walczyliśmy o idee a nie o wygodną ciepłą posadkę. Dziś takie wyzwanie stoi przed obecnymi 20-sto latkami. Nie pozwólcie by mali ludzie dalej zasiadali w Radzie Miasta. Stwórzcie ruch który pozwoli wypełnić krzesła w sali obrad Rady Miejskiej ludźmi którzy chcą lepszej Łodzi a nie trampoliny politycznej do ogólnopolskich karier. Młodzieżówka PO skompromitowała się. Pokażcie, że są inni młodzi ludzie, dla których walka o Łódź nie jest pustosłowiem. Znajdźcie odpowiedzialnych doświadczonych ludzi, którzy mają za sobą sukcesy zawodowe i osobiste i którzy zasiadając tak jak pan Skrzydlewski w Radzie Miasta mogą walczyć o miasto w którym się wychowali i w którym wychowali własne dzieci.
od tego sie zaczęło nisczenie spółki CŁC
nisza (109.243.70.xxx)
14.01.12, 23:00
od tego sie zaczęło nisczenie spółki CŁC
nisza (109.243.70.xxx)
14.01.12, 23:00
i czy winny jest Zydowicz?
Ci sami teraz z rzucaja na niego wine, ze spółka nie realizuje swoich celów, ale jak ma to robic jak jest pod dyktando klejowego oszołoma, rekoma Kacprzaka i Walaska niszczona