jeszcze o domach !
selden3 (83.10.132.xxx)
11.08.08, 13:29
jeszcze o domach !
selden3 (83.10.132.xxx)
11.08.08, 13:29
chodzi o kamienice oddana przez UML jako warta 10000 zl + remonty i cos jeszcze. pisal o niej DZ.LOdzki 26 lipca 2005 roku. ciekawy temat w swietle ostatnich wydarzen!
Maximus I Ptak
ja (77.115.7.xxx)
06.03.09, 14:27
Maximus I Ptak
ja (77.115.7.xxx)
06.03.09, 14:27
Wpadnijcie do kupców i porozmawiajcie jak jest naprawdę ,
Różowo to jest tylko na obrazkach i rozmowach z zarządem w/w
Może rozjasni sie troszkę dla szarego człowieka w temacie informacji ...zostawcie plotki za drzwiami ..
50+tygodnik 01.05.09
jakobisz@op.pl (194.106.196.xxx)
01.04.09, 18:30
Artykuł "Prewatne ubezpieczenia medyczne...." red Beaty Sypuły jest dobry tylko nam potrzebna informacja jakie i gdzie są towarzystwa ubezpieczeniowe, oraz kontakt do nich.Proszę więc o listę T. U. w następnym tygodniu.Pozdrawiam.
dramat zyciowy
beata (85.89.162.xxx)
14.04.09, 11:07
dramat zyciowy
beata (85.89.162.xxx)
14.04.09, 11:07
TO CO PRZEZYLAM WRAZ Z MEZEM WRACAJAC OD KOLEZANKI I ZAMAWIAJAC (WLASNIE 400 400)TO JEDNA WIELKA MAFIATAK NIE BOJE SIE TEGO NAPISAC BO TAK BYLO!!!!JEZDZA PIJANI KIEROWCY,ZACHOWUJA SIE WULGARNIE WYKORZYSTUJA LUDZI, NIE DAJA PARAGONOWZA WYKONANY KURS TO CO MI SIE PRZYDAZYLO W DNIU 13.04.2009 RTO JEST MOIM DRAMATEM NAWET PANIE KRORE ODBIERAJA ZLECENIA SA TAK SAMO SKORUMPOWANE ,ALBO NIE SWIADOME TEGO CO ROBIA ,ALBO SA ZONAMI PANOW TAKSOWKARZY.JAK JUZ WCZESNIEJ WSPOMINALAM WRACALAM Z MEZEM OD KOLEZANKI .ZAMOWILAM TAKSOWKE I??????KIEDY WYSIADALAM Z NIEJ NAGLE STWORZYL SIE PROBLEM BO !!!!!!!!!POPROSILAM O PARAGON PAN SIE TAK ZDENERWOWAL I ZACZOL KRZYCZEC WRECZ WRZESZCZEC!!!!NADUZYL OBRONY KONIECZNEJ DZWONIL ZAMIAST NA POLICJE O CO JA PROSILAM ZADZWONIL DO SWOICH KOLEGOW I NAGLE PRZYJECHALO OKOLO 8 TAKSOWEK KAZDY ZNAL WERSJE KOLEGI NIE DAJAC SZNSY WYTLUMACZZENIA SYTUACJI A TAK WOGOLE NIE JA POWINNAM SIE TLUMACZYC TYLKO PAN KIEROWCA KTOREMU NIE UDALO SIE NAS ZROBIC NA TAK ZWANE FRIKO CZYLI MYSLAL ZE SIE UDA ZAROBIC NA NAS ,ALE TRAFIL NA CZLOWIEKA KTORY NIE POZWOLI SOBA MANIPULOWAC PAN WRECZ KRZYCZAL NA NAS DLATEGO ZE JA POPROSILAMO PARAGON ZA WYKONANA USLUGE POZNIEJ ZNALAZL SIE PARAGON Z KORKTA (BAGATELA W SWIATA CO RACZEJ JEST PODWOJNA TARYFA )20 %BONIFIKATY NIE PROSILAM O TO PROSILAMO NORMALNY PARAGON .
cim co chronią
prusakolep (94.42.84.xxx)
28.05.09, 21:08
cim co chronią
prusakolep (94.42.84.xxx)
28.05.09, 21:08
Sam byłem śwadkiem takiego właśnie zachowania służb miejskich policji i straży miejskiej, a mianowicie: dnia 28.05.2009r wracając do domu, widziałem jak policjanci zatrzymali samochód osobowy marki skoda felicja, z pijanym kierowcą. Cieszę się iż stróże prawa zatrzymali pijaka i w tym momencie jestem po ich stronie, karać ile tylko można, brak litości dla pijaków, ale w tym wszystkim jedno mnie przeraża, obojętność debili zwanych policjantami i strażnikami miejskimi. Zapytali pasażera czy sam może wrócić do domu. Sprawa byłaby prosta gdyby nie chodziło o kobietę z małym dzieckiem na ręku, prawdopodobnie strasznie zestresowaną. Idę ulicą i widzę dwa te nieszczęścia, kobieta płacze, dziecko ssie pierś, i co marzną bo panowie policjanci, zajebiści zresztą psychologowie podjeli już decyzję. Przepraszam muszę to powiedzieć rzygać się chce na ich zachowanie, zabierają kierowcę, a matkę z dzieckiem zostawiają na ulicy w samochodzie bo zobowiązała się ze sama wróci do domu. A zadał ktoś pytanie kobiecie czy ma prawo jazdy { myślę że żaden debil nie pomyślał}, a chuj niech marznie z dzieckiem, może zdecną na zapalenie płuc z bachorem. Dzwonię więc na policję z zapytaniem czy ktoś może ich odwieżć do domu, a tu pani z sektora prywatnego informuje mnie że mają to w dupie, czemu: bo ta kobieta pod wpływem inteligentnych pytań stwierdza że znajdzie kogoś kto ją odwiezie. Najgorsze jest to, że dzwonie na straż miejską, pytając grzecznie co z tą kobietą , a oni mnie inormują, że też mają to w dupie, i owszem GEJE ze straży miejskiej , lubią tylko wypisywać mandaty biednym staruszkom, które dorabiają ze sprzedaży kwiatków z własnego ogródka, do tych nędznych emerytur. Pytam więc po co płacimy podatki, na te pierdoły szerzące tylko znieczulicę, może niech dorabiają najstarszym zawodem świata. Pytam wszystkich którzy to będą czytać. Co z naszym człowieczeństwem. Dziwi mnie to, że ludzie którzy powinni dawać przykład po prostu to pierdolą. Myślę że skót chwdp, wymyślili ludzie mający dosyć ściemniaczy w mundurach.
prusakolep
płatny hotel w piwnicy na Widzewie
zbuntowany anioł (217.153.157.xxx)
21.07.09, 18:40
płatny hotel w piwnicy na Widzewie
zbuntowany anioł (217.153.157.xxx)
21.07.09, 18:40
Mamy 21 wiek a u nas w wieżowcu w piwnicach a dokładnie w pomieszczeniu pralni-suszarni mieszkają ludzie. Pomieszczenie jest zupełnie nie przystosowane aby w nim mieszkać, ale jak twierdzi prezes wszystko jest w porządku. Od ponad miesiąca mieszkają tu 4 mężczyźni którym jak twierdzi prezes spółdzielni mieszkaniowej wynajmuje owe pomieszczenie za które pobiera od nich opłaty!!! Od nas (lokatorów) też są pobierane opłaty, jestem ciekawa do czyjej kasy wpływają pieniądze? Lokatorzy nie mogą korzystać z pralnio-suszarni ponieważ prezes wynajmuje prywatnie pomieszczenie obcym osobom!!! Mężczyźni którzy tu mieszkają , gotują, kąpią się.Teraz wiem skąd się bierze nagła podwyżka za gaz, prąd czy tzw.woda niezbilansowana za którą trzeba będzie zapłacić. Jeśli interesuje Państwa adres : ELSNERA 9 blok nr 18 może opisanie praktyk prezesa spółdzielni ,pozwoli niektórym lokatorom rozwiązać zagadki dotyczące dziwnych podwyżek.
ja w obronie pana Kropiwnickiego
inz. Zbigniew Burnatowski (84.61.9.xxx)
19.09.09, 15:49
Ten cyrk ze zbieraniem podpisow przez SLD w Lodzi, uwazam za szantaz wykorzystywany przez grupe SLD-owcow na czele z panem bodajze Janikowskim, ktory jest w glownej mierze zainteresowany objeciem stanowiska prezydenta m. Lodzi w przypadku usuniecia pana Kropiwnickiego. To jest nikczemne postepowanie czlonkow tej malej prawie nieliczacej sie partii w sposobie dojscia za wszelka cene do wladzy.
Nalezy w tym miejscu przypomniec, ze czasy komuny, pana Leszka Millera i pana Aleksandra Kwasniewskiego juz dawno minely i nie powroca, zatem tesknota tych paru przywodcow SLD, ktorzy znalezli sobie rozrywke w zbieraniu podpisow od starszych i czesto zawiedzionych obecnym systemem ludzi jest nierzetelne i wrecz nieuczciwe. W tej calej sprawie chodzi o zdobycie stanowisk, a nie walka z jakims zlem. Wybrano sobie na ofiare czlowieka z kregu prawicy, ktory cieszy sie wielka popularnoscia i ktory zrobil w skali dotychczasowych prezydentow, najwiecej dla Lodzi. Ale to z kazdym dniem rozsypujacych sie komuchow nie obchodzi. Nie dobro narodu lub miasta ich interesuje, tylko wlasne stolki, bo w nich beda mogli z powrotem trzymac narod za morde.
walczymy o CŁC
marcel (195.69.83.xxx)
05.03.10, 14:53
walczymy o CŁC
marcel (195.69.83.xxx)
05.03.10, 14:53
http://inicjatywadlalodzi.pl/
SERDECZNA PROSBA
sos (79.188.66.xxx)
06.05.10, 17:50
SERDECZNA PROSBA
sos (79.188.66.xxx)
06.05.10, 17:50
Apel !!!
Zwracamy się z bardzo gorąco i serdeczną prośbą do ludzi dobrej woli i wielkiego serca , o pomoc w pozyskaniu środków finansowych na leczenie i rehabilitację naszej kochanej córeczki Justunki. Justynka ma 16 lat, od młodych swoich lat często nam zapada na zapalenie nerek i często przebywa w szpitalu. Schorzenie: moczenie nocne i dzienne, obserwacja w kierunku odpływu żołądkowo-przełykowego, stan zagrożenia kamicą. Lekarze stwierdzili bardzo dużą wadę zgryzu. Już od ponad dwóch lat jest pod stałą kontrolą specjalisty Ortodontki. Ma wyznaczoną kontrolę co dwa miesiące u Ortodontki. Każda kontrola kosztuje 100 zł. Plus dojazdy. Obecnie planowane jest założenie aparatu stałego. Koszt takiego aparatu wynosi 1800 zł. Taki aparat trzeba nosić co najmniej dwa lata i co najmniej przez dwa lata trzeba będzie jeszcze jeździć na kontrole co dwa miesiące do Ortodontki. Jak wiadomo wiążą się z tym bardzo duże koszty i nie jesteśmy w stanie sprostować wszystkim potrzebom, związane z leczeniem naszej kochanej córeczki. Jesteśmy w bardzo ciężkiej sytuacji materialno-finansowej. Mamy piątkę dzieci. Najmłodsza córeczka zmarła jak miała 12 lat też bardzo mocno chorowała. Oboje nie pracujemy zawodowo i nie mamy żadnego stałego źródła dochodu. Żyjemy z zasiłku rodzinnego i pracy dorywczej, gdzie sie da i tam się pracuje, która nie zawsze jest . Nasze mieszkanie ( z kredytem ) w Spółdzielni Mieszkaniowej jest zadłużone 97.868.97 zł. jest to bardzo , bardzo duża suma, ach strach pomyśleć, kiedy to spłacić. Z naszej strony robimy wszystko, co możemy zrobić dla zdrowia dla naszej kochanej córeczki, ale z braku pieniędzy możemy jej tylko zapewnić ogromną miłość i duchowe wsparcie, tak jak i pozostałym dzieciom.
Prosimy o jakąkolwiek pomoc finansową na leczenie i rehabilitację naszej córeczki. Za okazałą pomoc, wyrozumiałość i życzliwość jesteśmy i będziemy bardzo wdzięczni, z góry i z całego serca ślicznie i serdecznie dziękujemy, za każdy odruch wrażliwości i życzliwości. Dziękujemy za każdą pomoc i życzliwość i za Waszą otwartość. Naszą ogromną wdzięczność wyrażamy w modlitwie, prosząc, Miłosiernego Pana, by darzył każdego z Was Swoją miłością i hojnie wynagrodził łaskami Wasz DAR SERCA dla naszej kochanej córeczki.
Za wszystko z całego serca składamy serdeczne Bóg Zapłać.
Szczęść Boże.
Będziemy ogromnie wdzięczni za każdą, nawet najbardziej symboliczną kwotę.
Wspomóżcie dobrowolną ofiarą na konto;
Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa
numer konta bankowego: 41 1240 1037 1111 0010 1321 9362
z dopiskiem: darowizna
na leczenie ,rehabilitację , ochronę zdrowia ; Sawicka Justyna Nr: 5562
Wyrażamy zgodę i prosimy na Rozpowszechnianie Apelu i umieszczenie go na stronie: www.....
Wyrażamy zgodę na przetwarzanie danych osobowych, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia
1997 roku o ochronie danych osobowych. (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926
z późn. zm.)
wyłączone kaloryfery
Nina (195.13.38.xxx)
16.05.10, 14:13
wyłączone kaloryfery
Nina (195.13.38.xxx)
16.05.10, 14:13
Za oknami jesienna pogoda, a Zarząd Spóldzielni Retkinia Południe wyłączył w mieszkaniach kaloryfery.
Przecież można było jeszcze wstrzymać się te parę dni - mieszakają osoby starsze, małe dzieci. Trzeba się dogrzewać, o ile ktoś ma piecyk elektryczny.
Wiadomo, iz w naszym klimacie są tzw. ogrodnicy i zimna Zośka. Na budynkach są wskaźniki pogodowe i tak szybkie wyłącznie centralnego ogrzewania jest zbyteczne.
W dalszym ciągu pracownikom spółdzielni wydaje się, że to lokator jest dla nich, a nie oni dla lokatora.
Sami w pokojach, gdzie pracują mają powłączne grzejniki elektryczne - wiadomo lokator za to zapłaci, a sam niech w mieszkaniu marznie.
"Co wolno głowie państwa?"
McMilan (188.146.204.xxx)
02.07.10, 06:06
"Co wolno głowie państwa?"
McMilan (188.146.204.xxx)
02.07.10, 06:06
Gratuluję pani Monice Pawlak wiedzy z zakresu historii Stanów Zjednoczonych.
AKTUALIZACJA REDAKCJI
łodziak (46.113.242.xxx)
08.12.10, 05:42
AKTUALIZACJA REDAKCJI
łodziak (46.113.242.xxx)
08.12.10, 05:42
Z tego co wiem red. Szrejner, red. Hodak, red. Kuźmicki już nie pracują w gazecie...
Czekam na sprostowanie!!!
Irena (77.237.14.xxx)
24.02.11, 12:23
Czekam na sprostowanie!!!
Irena (77.237.14.xxx)
24.02.11, 12:23
22 lutego 2011 roku na łamach "Dziennika Łódzkiego" ukazał się artykuł ośmieszający beatyfikację Ojca świętego Jana Pawła II. Nierzetelna dziennikarka - Małgorzata Gołota dopuściła się manipulacji, sugerując że za podwyższaniem opłat za nocleg w Wiecznym Mieście stoi Stolica Apostolska! Pani M. Gołota pisze o "właścicielach watykańskich hoteli". Problem w tym, że Watykanie NIE MA prywatnych hoteli. Są one w Rzymie. I to właśnie część rzymskich hotelarzy podbija ceny. Jednak, aby czytelnicy nie mieli wątpliwości, pani M. Gołota umieściła zdjęcie przedstwiające widokówki z wizerunkami Papieża i podpisała: "Na beatyfikacji Jana Pawła II Watykan zarobi miliardy euro".
Mam nadzieję, że Pani Małgorzata Gołota wykaże się przyzwoitością i zamieści sprostowanie.
co się stało z poprzednią szefową działu miejskiego?
serenada (77.166.203.xxx)
21.03.11, 17:04
serenada (77.166.203.xxx)
21.03.11, 17:04
Pamiętam innego szefa działu miejskiego, była nią kobieta. Uwielbiała tematy o braku węgla na zimę i tanie sensacje. Gdzie ona jest?
kaszanada (195.114.182.xxx)
21.03.11, 22:50
kaszanada (195.114.182.xxx)
21.03.11, 22:50
Cytat:
Pamiętam innego szefa działu miejskiego, była nią kobieta. Uwielbiała tematy o braku węgla na zimę i tanie sensacje. Gdzie ona jest?
Na rencie.
sport
andrzej (77.237.18.xxx)
04.05.11, 09:34
sport
andrzej (77.237.18.xxx)
04.05.11, 09:34
Czy ktoś u Pąństwa zauważył że zmarł Waldemar Baszanowski. Dziwna cisza panuje na ten temat w mediach a postać to wyjątkowa .
aktualizacja numeru telefonu
koma (85.89.165.xxx)
26.05.11, 12:44
aktualizacja numeru telefonu
koma (85.89.165.xxx)
26.05.11, 12:44
Czy to jest aktualny numer telefonu
Reklamy i ogłoszenia:
tel. (042) 63-77-400
koma
Sami zydzi i czerwoni !
Ignas (79.163.61.xxx)
02.07.11, 09:18
Sami zydzi i czerwoni !
Ignas (79.163.61.xxx)
02.07.11, 09:18
W swiecie psuja wszstko Zydzi i bolszewicy.
10 pytań o straż pożarną na lotnisku
bomba (95.40.79.xxx)
27.07.11, 20:26
10 pytań o straż pożarną na lotnisku
bomba (95.40.79.xxx)
27.07.11, 20:26
Oświadczam wszystkim, że nasze, łódzkie lotnisko jest bardzo bogate a zwalnianie pracowników jest niczym nie uzasadnione. Tym którzy motywują to względami finansowymi chcę zadać kilka pytań :
1. Dlaczego został zakupiony samochód dowodzenia i łączności za 1,5 mln zł który nie ma obsady i nie jest użytkowany do zabezpieczenia przeciwpożarowego, generuje koszty utrzymania i eksploatacji jako taksówka ?
2. Dlaczego zamówiono samochód ratowniczo-gaśniczy za 5 mln zł, który się nie zmieści w garażu strażnicy, który będzie generował tylko koszty, a który tak naprawdę w Łodzi nie jest wogóle potrzebny ?
3. Dlaczego zakupiony 3-letni ale "najnowocześniejszy samochód Lentner Avanger" przez dwa lata uległ poważnym awariom już 50 razy i nikt nie myśli go wymienić, ciągle jest naprawiany "po cichutku" żeby nikt się nie dowiedział. ale kasa za naprawy już leci i to nie mała ?
4. Dlaczego lotnisko jest zabezpieczone przez strażaków - inwalidów, strażaków którzy nie mają uprawnień do wykonywania zawodu strażaka (jest ich 8 ukrytych i jeden odkryty) ?