Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne rewolucje. Łódź odwiedziła Magda Gessler. Pizzeria Trattoria Bandiera Italiana w Łodzi przeszła rewolucję bez większych rewolucji

Jaroslaw Kosmatka
Jaroslaw Kosmatka
Trattoria Bandiera Italiana w Łodzi po kuchennych rewolucjach
Trattoria Bandiera Italiana w Łodzi po kuchennych rewolucjach Grzegorz Gałasiński
W styczniu 2018 pizzeria Trattoria Italiana Bandiera w Łodzi przeszła kuchenne rewolucje. W marcu Magda Gessler odwiedziła lokal ponownie. Była zachwycona świetnym, a niepozornym miejscem. Emisja odcinka Kuchennych rewolucji Magdy Gessler - 26 kwietnia.

Dominik i Mateusz przejęli lokal przy ulicy Pabianickiej w sierpniu 2017 roku. Wcześniej funkcjonowała tutaj inna pizzeria. Jej właściciele zdobyli lokal w innym miejscu i przenieśli pizzerię. Sytuację wykorzystali Dominik i Mateusz i swój lokal założyli przy Pabianickiej 115.

Nowi najemcy otworzyli lokal z włoską kuchnią. Podstawą była i jest pizza, ale w menu są również inne włoskie dania, jak choćby oryginalny krem z pomidorów.

Po kilku miesiącach funkcjonowania Trattoria Italiana Bandiera zyskała wielu wiernych klientów. Niestety nadszedł czas zimy i do lokalu trafiało coraz mniej klientów. Głównym problemem Dominika i Mateusza stał się utrudniony dojazd do lokalu.

Samochodem można co prawda podjechać niemal pod drzwi pizzerii, ale wjazd jest po gruntowej drodze od strony ulicy Familijnej po gruntowej drodze, która zimą jest niemal nieprzejezdna.
- Odbiliśmy się od dna. Dominik wysłał też zgłoszenie do Kuchennych rewolucji Magdy Gessler i dostaliśmy się - opowiada Mateusz.
Mamy też nadzieję, że ktoś wreszcie wyremontuje tę drogę dojazdową.

W czasie kuchennych rewolucji Magda Gessler była zachwycona pizzą. Z naszych informacji wynika, że poza anteną brała pizzę na wynos nie tylko dla siebie ale i swoich bliskich. I to pizzę, która nie przeszła rewolucji. Jest taka, jak była przed rewolucją.

Kuchenne rewolucje Magdy Gessler w łódzkim lokalu trwały od 22 do 26 stycznia 2018 roku. Zmieniła się delikatnie karta. Panowie dodali do menu potrawy sygnowane przez Magdę Gessler. Pizza została praktycznie nie zmieniona. Doszły jedna czy dwie pozycje.

5 marca Magda Gessler wróciła. Komentarze o lokalu były raczej pozytywne, a właściciele wierzą, że teraz będzie już tylko lepiej.

- Przed czerwcem stanie na pewno altanka na zewnątrz. Na zimę planujemy też uruchomić ogrzewany ogród zimowy, w którym będzie można w komfortowych warunkach zjeść nasze dania - mówi Dominik.

Jedno jest pewne. W pizzerii Trattoria Italiana Bandiera można zjeść prawdziwą włoską pizzę, na którą (na szczęście) rewolucja nie wpłynęła.

Sprawdź: Jak waga dietetyczna analizująca 999 produktów pomaga utrzymać prawidłową dietę? >>

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki