Po Warszawie i Żelazowej Woli, gdzie Magda Gessler prowadzi kilkanaście restauracji postanowiła zainwestować w Łodzi.
W Polce będzie można spróbować dań polskiej kuchni, z ekologicznych produktów. W menu są m.in. domowe pasztety, śledzie, wątróbki wiśniowe podane w prażonych jabłkach oraz dania z pieca. Restauracja Polka wygląda jak pole czerwonych maków, a właścicielka zadbała tam o każdy szczegół.
- Sama pracuję nad wnętrzem każdej nowe restauracj**i. Wyszukuję tkaniny, dobieram dodatki. W Polce w Łodzi jest dużo rękodzieła, pięknych polskich haftów i ręcznie robionych mebli. Maki są niezwykle symboliczne i wprowadzają wspaniały klimat - opowiada restauratorka celebrytka.
Z kolei restauracja Marcello to królestwo kuchni włoskiej. Magda Gessler ma włoskie korzenie. Jej babcia była Włoszką, dlatego większość menu skomponowała na podstawie rodzinnych przepisów.
W restauracji Marcello można zjeść makarony, włoskie wędliny, sery oraz pizze skomponowane według przepisów telewizyjnej gwiazdy.
Oprócz dwóch restauracji w Manufakturze celebrytka otworzyła również MG EAT, lokal z naturalnymi przekąskami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?