Kochanowski jest jednak przede wszystkim współwłaścicielem rodzinnej firmy, wytwarzającej tradycyjne wędliny. Wędzona kiełbasa jordanowska, jordanowska kiełbasa jałowcowa, szynka starowiejska, polędwica starowiejska, a także... paróweczki specjał - to najbardziej znane produkty z Jordanowa.
Jordanowska kiełbasa jałowcowa wędzona jest w tradycyjnej wędzarni, opalanej bukowym i olchowym drewnem z dodatkiem jagód jałowca. Wyrób został nagrodzony statuetką „Perła 2008" w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Produkt również wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych.
Spotkanie w POS (ul. Krzemieniecka 2a) rozpocznie się o godz. 18 w ramach cyklu "Produkty Tradycyjne Województwa Łódzkiego".
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?