PRZEPIS NA FAWORKI: prosty i szybki. [FAWORKI PRZEPIS]...

    PRZEPIS NA FAWORKI: prosty i szybki. [FAWORKI PRZEPIS] Prosty sposób na faworki

    MAO

    Dziennik Zachodni

    Aktualizacja:

    Dziennik Zachodni

    Faworki na tłusty czwartek. Jak zrobić faworki? Oto przepis na faworki wg Dziennika ZachodniegoJak upiec pączki na tłusty czwartek? Zobacz, jak się piecze
    1/11
    przejdź do galerii

    Faworki na tłusty czwartek. Jak zrobić faworki? Oto przepis na faworki wg Dziennika Zachodniego

    Jak upiec pączki na tłusty czwartek? Zobacz, jak się piecze pączki!
    ©Jaroslaw Ziarek

    PRZEPIS NA FAWORKI: Jak zrobić faworki własnoręcznie? Oto szybki, prosty i przede wszystkim sprawdzony przepis na faworki. Faworki są łatwiejsze do zrobienia niż pączki. Smakują wybornie. Zobaczysz, sam, że zrobisz faworki bez żadnego problemu. Przepis na faworki jest prosty. Spróbujcie je zrobić, wszak tłusty czwartek za pasem.

    PRZEPIS NA FAWORKI: PROSTY I SZYBKI. JAK ZROBIĆ FAWORKI



    Przepisów na faworki jest wiele, ale Dziennik Zachodni prezentuje najprostszy i sprawdzony. Z nami uda Ci się zrobić faworki w kilkanaście minut.

    PRZEPIS NA FAWORKI: PROSTY I SZYBKI. JAK ZROBIĆ FAWORKI


    Pamiętajcie, że do smażenia faworków potrzebny będzie smalec i głębokie naczynie. Jeśli nie macie smalcu, możecie smażyć faworki na oleju arachidowym lub oleju ryżowym.
    Ważne, aby był to olej, który ma wysoką temperaturę dymienia, czyli nadaje się do długiego, głębokiego smażenia. Im wyższa temperatura dymienia, tym olej jest odporniejszy i stabilniejszy podczas podgrzewania, tym samym nadaje się do smażenia.

    ZOBACZ KONIECZNIE:
    PRZEPIS NA FAWORKI NA SMALCU WG REMIGIUSZA RĄCZKI


    Jak upiec pączki na tłusty czwartek? Zobacz, jak się piecze pączki!


    Tłusty czwartek - pączki czy kreple? [JAK SMAŻYĆ PĄCZKI?] Pączki na tłusty czwartek PRZEPIS

    Przepis na faworki - składniki:
    • 400 g mąki pszennej tortowej
    • szczypta soli
    • 5 dag masła
    • 1 jajko
    • 4 żółtka
    • 1 łyżka cukru pudru
    • 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 12%
    • 1 łyżka spirytusu
    • 2l oleju do smażenia


    Przepis na faworki - wykonanie. Jak zrobić ciasto na faworki
    Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i pokrojone na kawałeczki masło. Najlepiej masło rozetrzeć dokładnie palcami razem z mąką.

    W drugiej misce ubijamy przez kilka minut jajko i żółtka z łyżką cukru pudru na puszystą i gęstą pianę. Do ubitych jajek dodajemy mąkę z roztartym masłem i miksujemy. Dodajemy następnie: śmietanę i spirytus. Znów wszystko miksujemy aż powstanie jednolite ciasto.

    PRZEPIS NA FAWORKI: PROSTY I SZYBKI. JAK ZROBIĆ FAWORKI


    Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawić na około 45 minut, do czasu aż zmięknie i dzięki czemu będzie łatwiejsze do wałkowania.
    1 »

    Czytaj także

      Komentarze (17)

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      dobry przepis:)

      Aga (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 6 / 3

      zrobilam ciasto zgodnie z przepisem i wyszli naprawde super. po 45 minutach latwo byli je rozwalkowac, nie przyklelo sie, bylo elastyczne i gladkie. dziekuje za podzielenie sie przepisem :)

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Artysc slowo dajem

      Bakteria (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 6 / 5

      :) normalnie teatr

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      WSPANIAŁY PRZEPIs

      smakoszka faworków (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 3 / 5

      Pychotka. Takich faworków jeszcze nigdy nie konsumowałam.

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      ZZZZAAAAFFFFAAAAJJJNNNEEE-JESZCZE WIENCEJ

      WERONIKA (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 3 / 4

      PYCHOTKA PRUBUJE

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      pychota

      janina (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 6 / 8

      Właśnie skończyłam smażyć. Ciasto dość ciężkie do wyrobienia, ale warto...Są pyszne......były pyszne :)

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Te faworki są obłędne!!!!!!!!

      bardzo zadowolona wnuczka (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 9 / 7

      SUPER!!!!!!!!!! NAPRAWDĘ ŚWIETNE!!!!!!!!!!!!!
      Na smalcu też wyszły super! Razem z babcią zrobiłyśmy dwa pełne półmiski!!!

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Gessler porzygała się po pączkach

      fuuj (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 17 / 19

      "News" apropo tłustego czwartku.
      Geslerowa nażarła się pączków i się zrzygała. FUUUUUUUJ :///

      obejrzyjcie sobie filmik z tego "wyczynu" http://wiecej.info/gesslerwymiotujepopaczkach/


      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Goń się złamasie

      Nick (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 5 / 6

      Po co to gówno wstawiasz pieprzony naciągaczu?

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      mao

      czyś zwariowł? (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 9 / 10

      Albo redaktorzy tej gazety?

      Oj,oj-chyba będzie trzeba redakcję twej gazety do Częstochowy.
      Ale na jak długo?

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Raderkuchen Strauben

      Katowiczanin (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 13 / 8

      Jo tam wola kreple : )


      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      a ja wole telekamere

      Barbara Kur*** Sz**** (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 7 / 7

      :-)

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      prawdziwe faworki

      kk (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 15 / 9

      faworki smaży się na smalcu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1


      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      faworki smaży się na smalcu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

      mgj (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 10 / 8

      Smalec smierdzi I smakuje okropnie


      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      A .oze na bekonie ???

      Bakteria (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 4 / 1

      Taki rzepis czytalam w expresieilustrowanym z 1900 roku

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Abo

      DM (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 12 / 11

      na szpeku.
      hihi


      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Tak! Faworki smazylo sie na smalcu..

      Cukierniczka (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 1 / 1

      Tak...racja ..powinno sie faworki smazyc na smalcu.. bynajmniej tak wiekszosc gospodyn robila z 20 lat temu... ale dzis latwiej jest zrobic na oleju gdyz po prostu jest zawsze pod reka:) teraz...rozwiń całość

      Tak...racja ..powinno sie faworki smazyc na smalcu.. bynajmniej tak wiekszosc gospodyn robila z 20 lat temu... ale dzis latwiej jest zrobic na oleju gdyz po prostu jest zawsze pod reka:) teraz wiekszosc ludzi prawie wszystko smazy na oleju... i najczesciej jest to olej rzepakowy, poniewaz jest latwo dostepny i najtanszy :) zwiń

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      ty sam jestes jak ten szpieg

      nieznany (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 4 / 2

      ty sam jestes jak ten szpieg

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      Polecamy

      Wideo