Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Quale Restaurant - połączenie subtelnej wytworności oraz absolutnej perfekcji

Redakcja
Lokal mieści się w odrestaurowanej 122-letniej willi należącej przed laty do łódzkiego fabrykanta. Bogata oferta koktajli, win oraz największa w Łodzi kolekcja whisky to wizytówka restauracji.

Elegancki lokal adresowany do osób ceniących sobie nutkę luksusu i gustownego wyrafinowania istnieje na kulinarnej mapie Łodzi zaledwie kilkanaście miesięcy, ale już zdążył podbić serca wielu gości i kulinarnych recenzentów. Dowodem na to są wyróżnienia - Quale została doceniony przez przewodnik 100Best Restaurant in Poland, a także Gault & Millau, jeden z najbardziej elitarnych przewodników kulinarnych na świecie.

Restauracja mieści się przy ulicy Narutowicza 48, w odrestaurowanej 122-letniej willi należącej przed laty do łódzkiego fabrykanta Gustawa Schreera. Zauważalna w wystroju wnętrza nuta szykowności nasuwająca na myśl elegancję lat 20. koresponduje z nowoczesnością i to właśnie, zdawałoby się karkołomne połączenie, realizowane jest w Quale z wyjątkowym smakiem w każdym aspekcie.

Oczywiście crème de la crème restauracji stanowi kuchnia. Skosztujemy tu autorskich potraw Szymona Stacha, cenionego w regionie i wielokrotnie nagradzanego szefa kuchni. Stach czerpie ze współczesnych kulinarnych trendów chętnie przy tym sięgając po sezonowe produkty, a skomponowane przez niego menu to śmiały mariaż francuskiej elegancji i skandynawskiego minimalizmu, doprawiony dodatkowo polskimi akcentami.

Subtelna wytworność oraz perfekcja odnosząca się zarówno do oferty kulinarnej, jak i poziomu obsługi powodują, że miejsce to znakomicie wpisuje się w etykietę lunchów biznesowych, uroczystych kolacji, bankietów, czy wieczornych nieformalnych spotkań.

Charakter restauracji i okazywaną gościom atencję podkreśla starannie dobrane tło muzyczne, całość dopełnia zaś bogata oferta koktajli, win oraz największa w Łodzi kolekcja whisky. Miłośnikom szkockiej (i nie tylko szkockiej) twórcy Quale dedykują pomieszczenie klubowe. Wygodne fotele, markowe cygara i około dwustu doskonałych whisky z całego świata mają, w zamierzeniu twórców, uprzyjemnić czas spędzony przy ulubionym trunku, a że pieczę nad cocktail-barem i whisky-barem trzyma Tomasz Pijajko, jeden z najlepszych w Polsce barmanów, o odpowiednią jakość serwowanych w tym miejscu usług możemy być spokojni.

Kameralny charakter lokalu gwarantuje gościom poczucie intymności i swobody, a zatem doskonale sprawdza się w przypadku zamkniętych spotkań lub uroczystości. I z pewnością przypadnie do gustu tym, którym szczególnie zależy na komforcie, dyskrecji oraz zindywidualizowanej obsłudze, włącznie z opcją synchronicznej obsługi kelnerskiej.

W Quale Restaurant elegancja idzie bowiem w sukurs nowoczesności.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki