Pini eksportuje wyroby do blisko 90 krajów na świecie. Otworzony 18 kwietnia zakład to trzecia inwestycja włoskiego inwestora w Kutnie. Wcześniej w podstrefie ŁSSE powstał zakład Pini Polonia (zakład uboju i rozbioru trzody chlewnej) i Pini Hamburger - plastrowanie i pakowanie mięsa oraz produkcja białej kiełbasy.
W nowym zakładzie produkowane będzie ponad 400 ton produktów dziennie (salami, wędliny, wędzonki). - To jeden z największych i najnowocześniejszych takich zakładów na świecie. - podkreśla Marta Barlak z Pini Polska.
Na działalność w kutnowskiej podstrefie ŁSSE wydano do tej pory 27 pozwoleń. W ubiegłym roku, obok Pini Polonia, pozwolenia otrzymały także Sirmax Polska oraz Nowe Cold.
Fabrykę mrożonego pieczywa otworzy w kutnowskiej podstrefie ŁSSE firma Vandemoortele Polska. Czytaj o tym tutaj: http://www.strefabiznesu.dzienniklodzki.pl/artykul/w-kutnie-powstanie-fabryka-mrozonego-pieczywa
Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?