GRILLOVE. Przepis na grillowanego ananasa, banana i arbuza z...

    GRILLOVE. Przepis na grillowanego ananasa, banana i arbuza z salsą z mango i truskawek

    br

    Dziennik Łódzki

    Aktualizacja:

    Dziennik Łódzki

    Produkty:


    kilka plastrów arbuza
    2 banany
    kilka plastrów świeżego ananasa
    orzechy laskowe do posypania

    Salsa:



    2 dojrzałe mango
    250 g truskawek
    3 łyżeczki miodu


    Przygotowanie:



    Arbuza i ananasa pokrój w plastry.
    Banany na połówki wzdłuż.

    Przygotuj salsę: mango obierz i pokrój w drobną kostkę. Opłukane truskawki pozbaw szypułek, również pokrój w drobną kostkę i połącz z mango. Na koniec dodaj miód. Salsę schłodź w lodówce.
    Na rozgrzanym ruszcie połóż owoce i grilluj po ok. 2 minuty z każdej strony.
    Podawaj z salsą, posypane orzechami i listkami świeżej mięty.

    Smacznego

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      Polecamy

      Wideo