Warsztaty Kulinarne w Off Piotrkowska w Łodzi
Karol Okrasa już wcześniej przybył do sali w Studiu Kulinarnym na I piętrze zabytkowego budynku wchodzącego w skład dawnego kompleksu fabrycznego Franciszka Ramischa, aby dopilnować i przygotować warsztaty. Zapytany przez nas, co będzie ich przebojem, odparł bez namysłu.
- Przebojem będzie potrawa związana z tradycyjną kuchnią łódzką - kopytka. A zważywszy, że mamy teraz sezon na szparagi, to one będą dodatkiem. Ponadto przyrządzimy rybę opalaną sianem, co zapewni jej odpowiedni, niepowtarzalny smak i aromat. Tą rybą będzie pstrąg łososiowy – oznajmił Karol Okrasa.
Warsztaty Kulinarne w Off Piotrkowska w Łodzi: Okrasa łamie przepisy
Na imprezę zorganizowaną przez Urząd Miasta – stąd obecność wiceprezydenta Łodzi Adama Pustelnika – do wynajętej z tej okazji sali Studia Kulinarnego przybyło 60 miłośników dobrej kuchni, którzy razem z kuchmistrzem przyrządzali potrawy.
Karol Okrasa pochodzi z Podlasia. Jutro – w sobotę 20 maja – skończy 45 lat. Karierę zaczynał w znanych hotelach warszawskich: Jan III Sobieski i Bristol, w którym był szefem kuchni. Potem zaczął prowadzić popularne programy w telewizji publicznej: „Kuchnia z Okrasą”, „Smaki czasu z Karolem Okrasą” i „Okrasa łamie przepisy”. Założył też Fundację Klubu Szefów Kuchni, która zajmuje się propagowaniem kultury stołu w Polsce i za granicą.
Reklamy "na celebrytę" - Pismak przeciwko oszustom
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?