18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Magda Gessler w Manufakturze [ZDJĘCIA+FILM]

Joanna Barczykowska
Magda Gessler, restauratorka-celebrytka, bohaterka telewizyjnych "Kuchennych rewolucji" otworzyła w Łodzi dwie restauracje: Polkę i Marcello. Z tej okazji zorganizowała na rynku Manufaktury imprezę świąteczną, na której opowiadała o sekretach tradycyjnej kuchni świątecznej.

Po Warszawie i Żelazowej Woli, gdzie Magda Gessler prowadzi kilkanaście restauracji postanowiła zainwestować w Łodzi.

W Polce będzie można spróbować dań polskiej kuchni, z ekologicznych produktów. W menu są m.in. domowe pasztety, śledzie, wątróbki wiśniowe podane w prażonych jabłkach oraz dania z pieca. Restauracja Polka wygląda jak pole czerwonych maków, a właścicielka zadbała tam o każdy szczegół.

- Sama pracuję nad wnętrzem każdej nowe restauracj**i. Wyszukuję tkaniny, dobieram dodatki. W Polce w Łodzi jest dużo rękodzieła, pięknych polskich haftów i ręcznie robionych mebli. Maki są niezwykle symboliczne i wprowadzają wspaniały klimat - opowiada restauratorka celebrytka.

Z kolei restauracja Marcello to królestwo kuchni włoskiej. Magda Gessler ma włoskie korzenie. Jej babcia była Włoszką, dlatego większość menu skomponowała na podstawie rodzinnych przepisów.

W restauracji Marcello można zjeść makarony, włoskie wędliny, sery oraz pizze skomponowane według przepisów telewizyjnej gwiazdy.

Oprócz dwóch restauracji w Manufakturze celebrytka otworzyła również MG EAT, lokal z naturalnymi przekąskami.

Zapisz się do newslettera

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki