Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wielki zlot food trucków, czyli restauracje na kółkach rozpoczynają sezon w EC1 w Łodzi i zapraszają na pyszne dania

Agnieszka Jedlińska
Agnieszka Jedlińska
W Łodzi rozpoczął się sezon na food trucki.
W Łodzi rozpoczął się sezon na food trucki. Grzegorz Gałasiński
Sezon wiosenno-letni uważamy za otwarty - ogłosili właściciele food trucków, które zjechały na plac w kompleksie EC1. O tym jak bardzo łodzianie tęsknili za ulicznym jedzeniem świadczą kolejki do samochodów i tłumy zajadające street food.

W EC1 zaparkowało kilkanaście mini ciężarówek zamienionych w gastronomię. Każdy znajdzie w nich coś dla siebie, bo to profesjonalny przegląd kuchni świata. I choć królują dania mięsne, także dla jadających wege znajdzie się kilka potraw. Swoje smaki zaspokoją również miłośnicy słodkich przysmaków.

galeria zdjęć

Food Truck Festival Łódź rozpoczął się w piątek, a zakończy się w niedzielę. W menu znalazły się smaki greckie, kubańskie, rybne, amerykańskie, a także węgierskie i wietnamskie. Oto kto jakie gastro busy zaparkowały w EC1 i jakie mają ceny:

  • Owocówka - owoce w czekoladzie 16-20 zł
  • Bao - zestawy z jedną bułą 32-37 zł
  • Koffta - 26-52 zł
  • Langosz kołacz wytrawny 25-32 zł, słodki 15-25 zł
  • Kuchnia wnezuelska w bułce 25-28 zł
  • Seaside szprot 300 g 25 zł, krewetki 40 zł, kalmary 30 zł, box 50 zł
  • Szaszłyk - szaszłyk z metra 11 zł za 100 g
  • Zapiekanki - 22-25 i 28 zł
  • Soczysty kurczak - skrzydełka 24-28 zł
  • Kuchnia grecka - pita z dodatkami 32 zł
  • Maestro Vincente - sandwich cubana 35 zł
  • Fabryka frytek - tradycyjne 14-17-23 zł, spiralne 16-20-24 zł
  • Tandoor - dania indyjskie 33-35 zł
  • Mam cię, zjem cię - burger klasyczny - 26 zł

Dla smakoszy przygotowano stoły i drewniane ławy pod daszkiem, by zjeść na siedząco. Niestety chętnych jest tak wielu, że w kolejce po odbiór zamówienia trzeba czekać kilkanaście minut, a i miejsc nie dla wszystkich wystarcza. Smakosze siadają na murkach, dostawionych leżakach lub jedząc podpierają ściany EC1.

Impreza potrwa w sobotę 16 marca do godz. 20, a w niedzielę w godz. 11-18.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Wielki zlot food trucków, czyli restauracje na kółkach rozpoczynają sezon w EC1 w Łodzi i zapraszają na pyszne dania - Express Ilustrowany

Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki