Jesteśmy już po inauguracji XVI edycji Festiwalu Dobrego Smaku i trwać będzie do najbliższej niedzieli ( 12-16 czerwca).
Zaplanowano pięć dni próbowania konkursowych dań głównych, deserów i koktajli alkoholowych.
Organizatorzy pozostawiają kucharzom, cukiernikom i barmanom zupełną swobodę w doborze produktów, bo najważniejsze są tu kolory i cztery smaki. Oceniać festiwalowe propozycje będzie profesjonalne jury oraz łodzianie. Do spróbowania jest aż 27 dań głównych, 15 deserów oraz osiem koktajli!
Potrawy serwowane są do wyczerpania zapasów.
Można przyjść z ulicy, nie ma obowiązku rezerwowania stolików.
cała lista potraw wraz z cenami i spisem wszystkich restauracji dostępna jest na stronie internetowej Kliknij tutaj
Po raz pierwszy uczestnicy festiwalu mogą oddać głos na swoje ulubione danie/deser/koktajl alkoholowy,
korzystając z aplikacji, którą można pobrać z AppStore i Google Play lub zeskanować QR Kod, który znajduje się
na stronie www.festiwaldobregosmaku.eu
Aplikację przygotowała łódzka firma EXACO
Zmarł Jan Ptaszyn Wróblewski
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?